Våra foton är klickbara för större version. Fotona är skyddade enligt upphovslagen och får inte användas av utomstående.


måndag 12 september 2016

v36 - Gådeåpyssel, broccolisoppa och blåbärsmuffins

v36 2016

Måndagen kom med vackert väder! Vilken dag, en såndär dag då man bara njuter.
Vi startade med att åka ut till Gådeå, väl där skördade vi lite broccoli. Vi vattnade och rensade
ogräs. En jättemysig stund, men vi bestämde oss för att avsluta dagen vid havsbandet.
In i bilen och iväg, vi hamnade tillslut vid Nickebo. Solen sken från en klarblå himmel och
det var riktigt sommarvarmt. På en solvarm klippa med vattenkluck och en svanfamilj till sällskap
drack vi vårt te. Fniss och diskussioner. Energi påtankad. Vi mådde alla otroligt gott i själen, och ingen av oss ville åka hem.På tisdagen samlades vi i köket och kokade oss en broccolisoppa av den broccoli vi skördade på måndagen. Det hackades grönsaker och rördes i gryta! Och resultatet blev en jättegod soppa som satt gott efter en stund i köket. Efter kok och avsmakning drog vi kronbladen av ringblommor som vi också hämtade i Gådeå i går.


Torsdagsgruppen började med att baka blåbärsmuffins. När dom var klara var fikakorgen redan packad och vi styrde ut mot Gådeå för att fika. Ännu mer ringblommor plockades efter en mysig stund i solen och goda muffins. I år har vi verkligen tagit vara på ringblommorna, både från trädgården på Vårsta och från Gådeåodlingen. Det blir toppenbra när vi ska göra våra salvor i höst!


Jag tror att vi alla kände oss bortskämda av vädergudarna vid veckans slut! Solen har lyst på oss och det har varit varmt och som sämst milt i luften hela veckan. Underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar