Våra foton är klickbara för större version. Fotona är skyddade enligt upphovslagen och får inte användas av utomstående.


fredag 16 september 2016

V37 - vindruvsmarmelad, havrekex och horisont

V37 2016

Veckan började med en tur ut till Gådeå. Där skördade vi lite squash och plockade ringblommor. Carina gav sig på ogräset i potagen, och eftersom det nästan är det bästa hon vet njöt hon till 100 % av att få kravla runt i jorden. Under tiden körde Karin kultivatorn, som var lite måndagsvrång och bestämde sig för att inte vilja vara med någon längre stund.
Det blev en härlig dag i frisk luft och varm sol.


På tisdagen höll vi oss inomhus. Vår ljuskväll här på Vårsta närmar sig och vi har lite att stå i inför den. Det ska kokas sylter och marmelader bland annat och Ylva tog komandot med vindruvsgelén medan Martin och Elisabeth bakade havrekex. Michelle tog tag i ingefäran som skulle läggas in.
Karin, Anna och Pernilla hjälpte till där det behövdes. Vi var många i köket, och det var skratt och glada tillrop mest hela tiden.

I vår vindruvsgelé använde vi Vårstas egna vindruvor som växer i växthuset och äggen vi använde till havrekexen kom från hönorna i trädgården. Helt fantastiskt att kunna använda sina egenodlade produkter.


Inga burkar till vår planerade squashinläggning hade kommit på torsdagen så då tog vi bussen och åkte ut till havet. Solen gassade och det var nästintill vindstilla. Helt otroligt. 100% energipåtankning och rekreation. Vi samlade sten till ett litet projekt som Carina ska ta sig an, vi fikade gott med kaffe/te, muffins och havrekakor och så gick vi en stilla promenad och samtalade om allt mellan himmel och jord.
På hemvägen tog vi en tur till Lotsstugan också. Så vackert så det nästan gör ont.Så var en fantastisk vecka i Växtkraft över, nästa vecka fortsätter vi med inläggningar och marmeladkokning :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar