Våra foton är klickbara för större version. Fotona är skyddade enligt upphovslagen och får inte användas av utomstående.


torsdag 1 september 2016

v.35 - En ny gång, vi skördar rabarber och åker på utflykt

v35 2015

Måndag igen, veckorna går så fort!
Vi tog bussen ut till odlingen och medan Pernilla vattnade, passade jag och Ingela på att knyta ihop uteplatsen med vår vackra Potage. Det blev verkligen fint! En fika i det ljumma vädret hann vi med innan vi fortsatte med att skörda av rabarbern. Det blev lite sent, men rabarbern kom ner i jorden lite sent också. Får se vad vi gör av den - marmelad? Relich? Sylt?

Tisdagen blev utflyktsdag och turen gick till havsbandet ute på Härnön. Vackert med himmel och horisont, även om vi inte riktigt hamnade där vi tänkt hamna :-) Det blev en liten skogspromenad i alla fall och till slut hamnade vi på ett högt beläget ställe med en svindlande utsikt.

På onsdagen tog undertecknad med sig en av Vårstas arbetstränare och åkte till Gådeå. Jordfräsen gick varm, det blir så fint! Själv anlade jag en odlingsbädd till, så nu har vi två tomma rader, färdiga att användas! Blir bra det då vi har lite planer på fler buskar.

Torsdagen användes till en utflykt till Värptjärn. Med oss hade vi rabarberna vi skördade i måndags. På en bänk, mitt i skogen vid Värptjärns spegelblanka vattenyta stod vi och skalade och skivade vår rabarber. Vi kom snabbt överens om att det här handlar om livskvalité! Efter varsin kopp te och en gokaka till det, begav vi oss ut i skogen för att plocka lite blåbär och se om vi hittade någon svamp.
Solen värmde oss och luften var mild, dagen som började så grått och trist!
Blåbär till muffins nästa torsdag hittade vi, och undertecknad hittade tre (!!) gula kantareller, men tappade en genom hålet i svampkorgen på vägen tillbaka till bussen.

På det hela en helt fantastisk vecka här i Vårsta Växtkraft!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar