Våra foton är klickbara för större version. Fotona är skyddade enligt upphovslagen och får inte användas av utomstående.


torsdag 25 augusti 2016

v34 - Vi skördar, svampplockning och så plockar vi svarta vinbär!

v34 2016. Tiden rusar fram och nu har vi första fulla veckan för den här terminen.

Måndagen spenderade vi i Gådeå efter en liten tur ner till trädgården för lite avsmakning av det vi har där. I Gådeå plockade vi ringblommor för att torka och göra ringblomssalva. Vi skördade gigantiska squash och hälsade på en liten vän, en liten groda som kom hoppandes.

Tisdagen blev en utflyktsdag då vi åkte upp till Värptjärn och plockade lite blåbär och lite svamp. Trattkantarellerna gillade de senaste dagarnas regn och det fanns massor. Vi fikade i solen på klipporna och i eldstaden brann en liten brasa som så småningom användes för att grilla marshmallows. En toppenhärlig dag, vi hade sån tur med vädret!

Onsdagarna är ännu så länge lediga dagar, i mitten av september kommer vi att komma igång med onsdagsaktiviteterna. Carina och Ingela lånade med sig arbetstränare och åkte ut till Gådeå. En ny odlingsbädd fick vi till. Dessutom gick Tekle med jordfräsen och Micke med trimmern. Det blir toppenfint!

Torsdagen blev också en Gådeådag. Vi åkte dit med torsdagsgruppen och plockade svarta vinbär. Både bär och blad. Bladen ska vi torka och använda i teblandningar. Vi passade på att plocka ringblommor också :-) Riktigt gofika med bullar från Syster Ester köpte vi med oss. Ibland måste man ju lyxa till det lite extra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar