Våra foton är klickbara för större version. Fotona är skyddade enligt upphovslagen och får inte användas av utomstående.


måndag 22 augusti 2016

Mjölksyrning av grönsaker

8/12 2015, mjölksyrning av grönsaker. Spännande!

Vi valde vitkål och morötter. Först ska såklart grönsakerna sköljas och sedan rivas. Vi använde oss av hushållsassistenten för enkelhetens skull.

När grönsakerna var redo hällde vi ner dom i en bunke, i med salt, och sedan började jobbet. Det skulle knådas och knådas och knådas. Och vi knådade och knådade tills vätskan fälldes ur och jösses med vätska det finns i grönsaker.

När man fyller burkar med grönsaker som ska syras är det viktigt att vätskan täcker grönsakerna. Och en tät burk måste det vara, helst en i glas med gummitätning.Där i ska grönsakerna ligga och gotta till sig i sin egen lilla atmosfär, men de goda bakterier som blir följden av behandlingen.

Nu får vi vänta i två månader innan vi kan smaka på våra grönsaker, men det ska bli jättespännande! Det vi lärde oss och tog med oss är att det krävs lite muskelstyrka när man ska syra grönsaker!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar