Våra foton är klickbara för större version. Fotona är skyddade enligt upphovslagen och får inte användas av utomstående.


tisdag 16 augusti 2016

Syltkokning med tisdagsgruppen

3/11 2015, I dag kokade vi svartvinbär/aroniasylt. Vi valde en blandning av lika delar av båda bären. Vaniljstång fick följa med i koket också, vilket ger en härlig smak i sylten.

Medan sylten puttrade på spisen gjorde vi smoothies på aronia, svarta vinbär, honung och vatten. God i smaken, men konsistensen blev inte så lyckad och det tror vi har med att bären varit frysta innan vi använde dom. Det blev liksom "sandigt" och torrt. Det var förmodligen skalen på bären som inte blev tillräckligt finfördelade, nästa gång provar vi att passera bären genom en sil innan vi använder dom.

Vi provade också aronia, jordgubbe, honung och vatten vilket blev betydligt bättre och lite sötare. Hur som helst bjöd vår smoothieprovning på många goda skratt.

Sylten hälldes upp på burkar när den kokat klart och efter en kopp kaffe/th i soffan avslutades dagen och var och en fick ta med sig en syltburk hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar