Våra foton är klickbara för större version. Fotona är skyddade enligt upphovslagen och får inte användas av utomstående.


onsdag 24 augusti 2016

v22 - Vi bakar fröbröd, fullt i växthuset och Monas Örtagård får ett besök!

Eftersom tisdagarnas Livsenergi har tagit sommarlov, fylldes vår tisdag av annat arbete.
Förmiddagen spenderades i köket där det bakades fröbröd och foccacia. På eftermiddagen arbetade vi i växthuset. Plantor skulle omskolas. Det börjar bli fullt i vårt växthus, roligt att se allt grönt som spirar. Nu går det undan i både natur och växthus!

På onsdagen kickade vi igång Gådeåodlingen på allvar. Skönt att vara igång! Vi förberedde vår potage, mätte ut var den ska vara, hur stor den ska bli och så började vi sprida gödslet över området. Det var årets hittills varmaste dag, så pauserna blev många. Eftermiddagen spenderades med samma arbetsuppgifter, men som tur var hade det börjat fläkta lite i alla fall. Men en god fikapaus i solen hann vi såklart med!

Torsdagens utflykter gick till Monas Örtagård i Älandsbro. Vackert belägen med många fina växter varav de allra flesta hittas i medicinalväxtböckerna. Mona hade bakat en god kaka smaksatt med rabarber och spansk körvel, till det bjöds the på färska örter. Bland annat mynta, körvel och citronverbena. Vi fikade i skuggan av ett vackert blommande träd. En härlig utflykt i solen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar