Våra foton är klickbara för större version. Fotona är skyddade enligt upphovslagen och får inte användas av utomstående.


onsdag 24 augusti 2016

v21 - Vi säger hejdå åt Linda, pesto och Skogshilda

Veckan började med att vi sa hejdå för den här gången åt Linda. Det har varit en vår som fyllt våra sinnen med energi och som hjälpt oss att "se inåt". Tack Linda för en fin vår och de verktyg du gett oss!

På onsdagen gick vi ut i trädgården på förmiddagen. Vi plockade kirskål och samtalade kring gamla mecicinalväxter och vad man använde dom till! Efter trädgårdsturen gick vi in i köket och gjorde vår pesto, kokade pasta och skar ihop en enkel (men god!!) tomatsallad. Avsmakning skedde i vår nya fina lokal, Selma.
På eftermiddagen tog vi en tur till en plantskola i Älandsbro utanför Härnösand. Där kikade vi på årets utbud av plant, och planerade inför inköpsresa. Vi hittade en otroligt vacker petunia,'Nightskye', som naturligtvis fick följa med hem.

Torsdagsutflykterna gick till Skogs-Hildas i Ullånger. Har ni Facebook finns hon där om ni följer denna länk: Skogs-Hilda på Facebook. En fantastisk kvinna med ett litet bageri med otroligt gott mat-och sötebröd. Hennes specialitet är barkbrödet, ett "tunnbröd" bakat på tallbark. För att vara riktigt noga är det inte den bark man ser på tallen som används, utan den tunna innerbark som finns under. Av 4-5 tallar får SkogsHilda ut ca 2,5 kg mjöl. Ett hårt jobb, som hon gör alldeles själv, av sitt eget virke fällt i hennes egen skog. Dessutom använder hon björksav i sitt bak. En fantastisk berättelse om hur hon byggde sin verksamhet och hur hon arbetar.

Väl värt ett besök om man passerar Höga Kusten i sommar!

Eftermiddagens utflykt gick till samma resmål, alla måste ju få uppleva de goda bullarna och historien om SkogsHilda.

Fredagen bjöd personalen på Växtkraft på planeringsmöte. Efteråt åkte Maria och Carina ut till odlingen i Gådeå där ett traktorsläp med hästgödsel stod och väntade på att tömmas. Vi tömde släpet och till veckan ska gödslet fördelas där vår Potage ska vara. Vi vill ju att det ska växa och frodas ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar