Våra foton är klickbara för större version. Fotona är skyddade enligt upphovslagen och får inte användas av utomstående.


tisdag 23 augusti 2016

v17 - Jantelagen vc pippi, tomater och alpackor!

Tisdagarna med Linda är värdefulla!
Den här veckan fortsatte vi med vår lista; Jantelagen vc Pippi där vi tog oss friheten att göra en alldeles egen variant av jantelagen som heter Pippilagen :-) En snällare och vänligare variant av den förstnämnda. Både mot oss själva och våra medmänniskor. Lärorikt och roligt!

Onsdagen spenderades i växthuset hela dagen. Tomater och chili planterades om och fröer av krasse, sibirisk hjärtstilla och ringblomma sattes alltmedan regnet föll på växthustaket. Ett ganska härligt avslappnande ljud kom vi överens om.

Vår utflyktsdag gick till Häggdånger och alpackorna. Vilka mysiga djur det är! Härlig ull, roliga frisyrer och tystlåtna och lugna. Alpackorna klipps en gång om året, och snart är det dags för dom vi träffade! Det är också bebisar, som kallas föl, på gång. Alpackorna gillar klimatet i Sverige, dom fryser inte alls på vinter och vår, förhållandevis milda somrar är också sköna. Besöket hos alpackorna avslutades för eftermiddagsgänget i Hästviken, med horisonten som sällskap till kaffet/teet.

Vi håller på att flytta till nya lokaler här på Vårsta. Vi har målat väggar och fått nytt golv, så nu återstår lite piffing. Redan till veckan som kommer ska vi flytta. Spännande! Det kommer att bli toppenbra!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar